'Southern Roots Clubnight' ft. Hackensaw Boys (USA)
+ Joseph Huber (USA) + Brock and The Brockettes + The Ragtime Rumours
19 October 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 17,50
CJP: € 15,00
student: € 15,00
Avondkassa: € 20

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema | 19:30u: deuren open | 20:00u: Joseph Huber (zaal) | 20:40u The Ragtime Rumours (café) | 21:05u Brock & The Brockettes (zaal) | 21:45u: The Ragtime Rumours (café) | 22:10u: Hackensaw Boys | verwacht einde: 23:25u
Vooraf een hapje eten? Wij adviseren deze avond Brasserie Mijn Streek!

De beste roots, americana en singer-songwriter-muziek hoor je op de 'Southern Roots Clubnight', het kleine broertje van de Southern Rootsnight en neefje van de Southern Blues Night. Op donderdag 19 oktober a.s. vindt de tweede editie plaats in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Een avond vol opwindende americana-bands en bluegrass-iconen met Hackensaw Boys, Joseph Huber en Brock & The Brockettes. In het café hoor je tussen deze acts door heerlijke ragtime, blues en (gypsy-)jazz van The Ragtime Rumours.


Hackensaw Boys (USA)
De voeten stevig in de traditionele songschrijf-tradities, de handen smerig van de rock-'n-roll en de ogen gefixeerd op de toekomst van echte country muziek. Dat is in een notendop Hackensaw Boys. Hackensaw Boys bestaan al sinds 1999 en hebben inmiddels een compleet eigen draai gegeven aan het bluegrass genre. Zo wordt er veel gecombineerd met rock-'n-roll, roots, country en hillbilly. En op het podium levert dat elke keer weer een geweldige energie op, zoals ook te zien was tijdens hun optreden in het najaar van 2014 in poppodium NIEUWE NOR. Eerder trad de band op bij festivals als Lowlands, Pukkelpop en Bonnaroo, maar op donderdag 19 oktober is het de beurt aan de ‘Southern Roots Clubnight’. De heren spelen geen covers of traditionals maar eigen nummers en weten verdomd goed hoe ze een muzikaal feestje moeten bouwen.


 
Joseph Huber (USA)
Singer-songwriter en multi-instrumentalist Joseph Huber was mede-oprichter van, en speelde jarenlang banjo in de bluesgrass-groep .357 String Band. Na het uiteenvallen van deze band richtte Huber zijn pijlen op zijn eigen songwriter talent om publiek te boeien met goed gesmeden melancholieke roots-songs. Tijdens zijn Europese najaarstour presenteert Joseph Huber zijn nieuwe album ‘The Suffering Stage’. Verwacht onweerstaanbare, door fiddle gedreven, dansbare tunes en eerlijke, hartverscheurende ‘songwriter’ songs.


 
Brock & The Brockettes
Herman Brock Jr. is een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen. Het in 2015 verschenen bluegrass-album ‘The Old World’ heeft hij opgenomen met medewerking van the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene. Het album leverde Herman Brock Jr. een stortvloed aan lovende reacties op uit de media en optredens op onder meer Lowlands, Naked Song, Roots in the Park en Mañana Mañana. In 2016 was Herman Brock met zijn Brockettes nog te zien tijdens Bevrijdingsfestival Heerlen. Southern Roots Clubnight haalt Brock & The Brockettes terug naar Heerlen!café: The Ragtime Rumours

‘Pokey Lafarge en Tom Waits op bezoek bij Django Reinhard, terwijl ze met grote mokken koffie in de hand luisteren naar Robert Johnson’. In 2015 wonnen de Noord-Limburgse The Ragtime Rumours de BRUL-contest en mochten hierdoor Southern Blues Night openen. Afgelopen zomer gaven ze een indrukwekkende show op Zomerparkfeest en momenteel nemen ze deel aan de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit. Tijdens de Southern Roots Clubnight op donderdag 19 oktober hoor je hun ragtime, blues en (gypsy-)jazz in akoestische setting in ons café. Let the ragtimes roll!De ‘Southern Roots Clubnight’ vindt plaats in en wordt georganiseerd door in poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Southern Blues Promotion en Parkstad Limburg Theaters. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief