TaxiWars (BE)
+ Jebathi + DJ 45Frank
12 December 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 17,50
CJP: € 15,00
student: € 15,00
Avondkassa: € 20

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema | 19:30u. deuren open / DJ 45Frank | 20:00u. - 20:30u. Jebathi | 21:00 TaxiWars (verwacht einde: 22:30 uur)
TaxiWars is de nieuwe, duistere jazzband van dEUS-frontman Tom Barman en de Vlaamse saxofonist Robin Verheyen. Die bandnaam is niet voor niets gekozen, want de muziek van het kwartet ademt de sfeer van een nachtelijke taxirit in een onbekende stad waarbij je niet precies weet waar je naartoe gaat. ‘Hardcore jazz met een punky benadering’, aldus Tom Barman zelf. Over de dwingende groove van de ritmesectie zoekt Barman zingend, grommend en half-rappend een weg naar de eindbestemming, terwijl saxofonist Verheyen virtuoos zijn grotestadsmelodieën blaast. Stomend en spannend! Op dinsdag 12 december a.s. presenteren jazzOUT! Festival (waar TaxiWars eerder te zien was) en poppodium NIEUWE NOR: TaxiWars in de NIEUWE NOR!

Twee grote namen uit de Belgische muziek steken de koppen bij elkaar. Tom Barman (dEUS) behoeft in Nederland nauwelijks introductie. Dat geldt misschien wel voor saxofonist Robin Verheyen, hoewel hij door onze Zuiderburen wordt beschouwd als het wonderkind van de Belgische jazz. Samen met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre vormen zij nu de eigenzinnige jazzband TaxiWars.De jazzband is in 2014 opgericht door de dEUS-frontman en saxofonist. Samen met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre zorgen ze voor een energieke show die niet alleen interessant is voor de jazzliefhebbers maar ook voor de fans van het werk van Barman en zijn andere bands.

Het mag niet verbazen dat Tom Barman nu ook in een jazzband opduikt. Niet alleen is hij zelf een groot jazzliefhebber, ook bij dEUS werden al meermaals echo’s en invloeden van jazz waargenomen, met name op de albums Worst Case Scenario en In A Bar, Under The Sea.TaxiWars is het resultaat van een dwarse en intensieve samenwerking tussen Barman en Verheyen. Een clash van losse ideeën en jams vonden hun weg tot wat TaxiWars geworden is. JazzNotJazz, Spoken Word, Songs, Rap, Parlando, you name it. Come again, Blakey vs Gainsbourg? MC 900 ft Jesus meets Miles?De pers over het tweede TaxiWars-album 'Fever' uit 2016:
"'Soul Repair' en 'Controlled Demolition' zijn strak en gejaagd, maar verder staat de versnellingspook veelal in het vakje laidback. Met behoorlijk fabuleus resultaat: 'Bridges' is een jazzy oorwurm, 'Airplane Song' een liefdesverklaring in sotto voce, ‘Egyptian Nights’ de broeierige, subtiel uitwaaierende uitsmijter. TaxiWars: moge hun soul train nog lang uitrijden." (Humo, ****)

"Fever is een onverwacht sterk album geworden. TaxiWars een band om vanaf nu echt volop in de gaten te houden." (Written in Music, ****)

"‘Fever’ is een gerijpt en uitdagend album. Een aanrader, die bij vaker beluisteren steeds nieuwe aspecten en nuances prijsgeeft." (Jazzenzo)support: Jebathi
Voorafgaand aan TaxiWars speelt Jebathi een set heerlijke groove en jazz. Het trio bestaat uit Limburgse muzikanten die het afgelopen jaar te zien zijn geweest in poppodium NIEUWE NOR: drummer Jérôme Cardynaals (Youngblood Brass Band), gitarist Bart Oostindie (Arno Adams), en bassist Thimo Gijezen (The Ragtime Rumours).

Dit concert wordt georganiseerd door en vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief