The Dawn Brothers + The Cosmic Carnival
28 April 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 10,00
CJP: € 6,00
student: € 6,00
Avondkassa: € 12

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets


Tijdschema: 20:00 uur: deuren open | 20:30 - 21:30: The Cosmic Carnival | 22:00 - 23:00 The Dawn Brothers
Rotterdamse retro americana-rock om compleet uit je dak te gaan! In 2015 speelde The Cosmic Carnival al eens in de NIEUWE NOR en The Dawn Brothers verzorgde in 2016 nog de support bij Hollis Brown. Beide bands brengen in het voorjaar van 2017 een nieuw album uit en komen op vrijdag 28 april als double bill terug naar poppodium NIEUWE NOR.

The Dawn Brothers
Waarom zou je moeten kiezen tussen een onstuitbare kracht en een onbeweeglijk object? Het Rotterdamse The Dawn Brothers overrompelt de luisteraar als een bliksemstoot, om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door blues, gospel en sixties rock, en is verknocht aan pure rootsliedjes in de trant van The Band, CCR en Sam Cooke. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met goudenmelodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

The Cosmic Carnival
Inmiddels al tien jaar een van de meest gevierde live-acts uit de lage landen: The Cosmic Carnival. Na twee studioalbums en een live-dubbelalbum, brengt de band op 18 april a.s. haar derde studioalbum uit, getiteld “First Flowers”. Natuurlijk behoudt het geluid van The Cosmic Carnival een sterke retro-sfeer. Artiesten als The Grateful Dead, The Band, Jefferson Airplane, maar ook Bob Marley, Springsteen en CCR vormen bakens van inspiratie. De samensmelting van herkenbare elementen – zonovergoten americana, bezwerende soul, 70’s rock nuggets en psychedelische pop – is ronduit uniek en kent in deze kosmos geen gelijke. De brandende liefde voor muziek, het intense spelplezier, de vernieuwingsdrang en arbeidsethos, zijn bij de Rotterdammers onverminderd gebleven. Daarmee heeft The Cosmic Carnival voldoende munitie verzameld om in 2017 weer het stof van de planken te spelen.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief