The Ten Bells [EP release]
23 June 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 6,00
CJP: € 6,00
student: € 6,00
Avondkassa: € 8

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
De Staat? Arctic Monkeys? Eagles Of Death Metal? Nee, het is The Ten Bells uit Eys! De Zuid-Limburgse garage/blues/rock-band, winnaar van Nu of Nooit 2016, viert de release van hun nieuwe EP ‘Hear Ye, in HD’, waarvoor ze samen met Michiel Claessen (Storksky) de Galloway Studio indoken. Hoe deze vuige dansbare rock met catchy riffs klinkt, hoor je en vier je op vrijdag 23 juni in poppodium NIEUWE NOR.

Begin 2016 startten de bandleden van The Ten Bells een project om rockmuziek te maken die catchy is en ten alle tijden dansbaar blijft. Ze stelden een gedetailleerd plan op om dit nieuwe project vorm te geven, met als conceptnaam “Bamboozle”, wat letterlijk ‘bedotten’ betekent. Ze kozen voor deze naam, omdat de band geheel in anonimiteit te werk wilde gaan, om vervolgens na negen maanden zichzelf te openbaren tijdens de voorronde van bandwedstrijd Nu Of Nooit.

Tijdens deze bandwedstrijd gooiden zij hoge ogen en wonnen zelfs de finale. “Een explosie van vette sounds, overweldigende podiumpresentatie en een zelfbewuste performance door de zanger”, aldus 3voor12/Limburg. ZEF Magazine kon nog slechts 4 woorden uitbrengen: “Wat. Was. Dit. Goed.Na de onverwachte overwinning van Nu Of Nooit komen de vier jonge bandleden in een muzikale sneltrein terecht. Zo verzorgden zij vervolgens het voorprogramma van St. Tropez, Black Box Revelation en Rowwen Heze. Daarnaast speelden zij op Altersonic, in een volle Paradiso en sloten ze het Bevrijdingsfestival Limburg af op de Sena Talent Stage.

De nieuwe EP van The Ten Bells, ‘Hear Ye in HD’, gaat vlak voor hun show op Pinkpop online, waarna deze op vrijdag 23 juni voor het eerst fysiek te bewonderen zal zijn tijdens de EP-release in de NIEUWE NOR. Tijdens deze release wordt de band bijgestaan door een aantal collega-artiesten. Maar welke dit zijn, blijft nog even een verrassing.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief