The Wedding Present (UK)
"George Best 30th Anniversary" + support: Struggler (BE)
21 October 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 17,5
CJP: € 15
student: € 15
Avondkassa: € 20

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


The Wedding Present uit Leeds is al sinds midden jaren 80 actief. De band rond de donkere stem van David Gedge wist als een van de eersten een indierock-gevoel te geven aan de uitgekristalliseerde new wave van toen. Zonder haar ziel te verkopen aan de commercie scoorde de band maar liefst 18 top-veertigsingles in hun thuisland en was John Peel fan van het eerste uur. Ook was The Wedding Present een van de eerste indiebands die besloot tot het integraal naspelen van hun succes-albums. Zoals debuut 'George Best' dat op 12 oktober 1987 uitkwam. Op zaterdag 21 oktober doen ze dat (voor het laatst!) tijdens een exclusieve Nederlandse clubshow rond de dertigste verjaardag van 'George Best' in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen!

Vraag een willekeurige muziekkenner naar The Wedding Present en het antwoord luidt meestal "ongelooflijk, dat die band nooit écht is doorgebroken". Ze slaan "de ideale brug tussen de perfect 70s punksongs van de The Stranglers, The Adverts of The Undertones aan de ene kant en de rafelige 90s liedjes van Teenage Fanclub, The Lemonheads of Pavement aan de andere." zegt de een. Maken "Prachtig mooie liedjes (kom daar tegenwoordig maar eens aan), afgewisseld met zwaardere, maar o zo spannende scheidingsperikelenkost van zanger David Gedge die heel mooi weerklinken in gitaristische vergezichten." aldus de ander. Of zoals Gijsbert Kramer (De Volkskrant) het zegt: "Eigenlijk waren ze na het uiteenvallen van The Smiths in 1987 de beste band van Groot-Britannië.". Op zaterdag 21 oktober komen ze dat pracht-debuut 'George Best', met daarop o.a. 'EveryoneThinks He Looks Daft' nog één keer integraal spelen tijdens een exclusieve Nederlandse clubshow.Wel even opletten: Nee, niet wachten op een toegift. Daar doet de Wedding Present niet aan. Nooit. 

support: Struggler (BE)
“Direct, zonder enige compromissen, recht toe recht aan, de kaakslag zonder mededogen”, beschrijft online muziek magazine Dark Entries de Belgische post-punk/noise band Struggler. De band werd opgericht in 1979, maar is bijna 40 jaar later nog steeds relevant. In 2014 onderging de groep een boost, wat resulteerde in intense repetities, dynamische optredens, en in 2017 een nieuwe LP/CD ‘The Gap’. Musiczine over hun nieuwste album: “13 songs met levendige en bij momenten donkere postpunk. Lekkere vettige baslijnen, gitaarwerk dat floreert tussen punk en wave. Daarnaast bezwerende zang dat begeleid wordt door een ervaren ritmesectie. Bij momenten heeft het gitaarwerk zelfs iets psychedelisch over zich en bevat ze tevens elementen van rock‘n’roll”. Struggler voelt zich herboren!Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief