The Skull (USA)
+ Hedonist (BE) [locatie: Oefenbunker]
19 October 2018

Oefenbunker


Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,00
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 14

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Tijdschema: 20:00 uur: deuren open | 20:30 uur: Hedonist | 21:30 uur: The Skull
'It's doom that rocks' op 19 oktober 2018 in de Oefenbunker, want The Skull komt naar Landgraaf. The Skull werd in 2012 door drie oud-Trouble leden, waaronder zanger Eric Wagner en bassist Ron Holzner, opgericht. En díe legendarische band uit Chicago geldt als een van de grondleggers van het doom metal-genre. Wat je van The Skull mag verwachten? Eigen materiaal van het nieuwe album dat in juni 2018 verschijnt, een aantal Trouble-klassiekers, een enkele verrassende cover en lange live jams zoals je dat van een doom-band mag verwachten. 

In de jaren tachtig was Trouble (naast Candlemass en Saint Vitus) een van de belangrijkste grondleggers van het doom metal-genre. De christelijke band uit Chicago maakte naam met een drietal duister klinkende, maar tevens zeer pakkende albums. Psalm 9 en The Skull worden gezien als mijlpalen waarop de band haar unieke stijl ontwikkelde, bestaande uit enerzijds de heavy metal van Black Sabbath en Judas Priest en anderzijds elementen uit de pschychedelische rock van de jaren 70. Begin jaren negentig brak Trouble kortstondig door met hun vierde (gelijknamige) plaat. Geproduceerd en uitgebracht door niemand minder dan sterproducer Rick Rubin. Maar daar bleef het bij, want frontman en zanger Eric Wagner, met zijn karakteristieke zwartgallige stem essentieel voor de muziek, verliet de band. Dit betekende niet het einde van Trouble dat zonder hem verder ging.
 


Sinds 2012 is Eric Wagner terug met een nieuwe band: The Skull. Voor de komende tour bestaat deze, behalve uit Wagner ook uit oud-Trouble-bassist Ron Holzner. Ze worden vergezeld door gitarist Lothar Keller (Sacred Dawn), drummer Brian Dixon (Cathedral) en gitarist Rob Wong (Witch Mountain). In april 2016 speelde The Skull het volledige Psalm 9 album op de mainstage van het Roadburn festival. Maar er zijn gelukkig ook recente wapenfeiten op het label TeePee Records, zoals 'For Those Which Are Asleep' uit 2014  en de EP The Skull uit 2016. Voor juni staat er een nieuw album op de planning en je mag weer een potje doom metal van hoge klasse verwachten van zoveel voor het genre bepalende muzikanten in de gelederen.support: Hedonist (BE)
Hedonist (soul doom / stoner sludge rock / metal) laat je genieten van een opwindende, energieke en meeslepende mix in de trant van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn and Monster Magnet. ‘No nonsense, no bullshit, no fancy gimmicks; just pure, honest, kick-ass rock-n'-roll.’Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. De Oefenbunker.

Meld je aan voor de nieuwsbrief