Southern Roots presents: The Wood Brothers (USA)
+ Logan Brill (USA)
09 September 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 19,00
CJP: € 16,00
student: € 16,00
Avondkassa: € 21

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets


Tijdschema | 19:30 uur: deuren open | 20:00 uur: Logan Brill | 21:00 uur: The Wood Brothers | verwacht einde: 22:30 uur
Uit Nashville Tennessee komt het alom gelauwerde americana-trio The Wood Brothers! Deze ijzersterke live-act laat op haar zesde studio-album folk, country, blues en jazz op typische americana wijze samenkomen. De twee broers Wood, Chris en Oliver blijven samen met vaste derde lid Jano Rix trouw aan zichzelf met pure en eerlijke nummers zoals ze op de titeltrack bezingen: “Rather die hungry / than feasting on lies / Give me one drop of truth / I cannot deny”.

"Het is het meest vrije album dat we ooit hebben gemaakt, het meest onafhankelijke album dat we ooit hebben gemaakt, en het was het leukste dat we ooit hebben gemaakt", aldus Oliver Wood. "En nog belangrijker, dit is het meest pure Wood Brothers-album dat we ooit hebben gemaakt." Inderdaad, The Wood Brothers' zesde album “One Drop Of Truth” duikt ‘headfirst’ in een diepe bron van geluiden, stijlen en invloeden. Terwijl hun vorige uitstapjes vaak een conceptuele en sonische lijn hebben gevolgd, behandelt het aloude trio met de broers Oliver en Chris Wood samen met Jano Rix elk lied alsof het zijn eigen korte film is.

De klagende, landelijke folk van het openingsnummer van het album ‘River Takes The Town’ maakt plaats voor de The Band-achtige Americana ziel van ‘Happiness Jones’. De weemoedige ballad ‘Strange As It Seems’ drijft op een ‘stream of conciousness’, die weer in schril contrast staat met ‘Sky High’, een slide guitar funk-nummer dat je op een zaterdagavond in een schuur in Nashville zou horen. Een nummer als ‘Seasick Emotions’ is vol verwarring en onrust, maar ‘Sparking Wine’ weer vrolijk en zorgeloos. Het eindresultaat is overduidelijk de meest dynamische opname van The Wood Brothers tot nu toe.


 
support: Logan Brill (USA)
In navolging van haar tweede release “Shuteye”, blijft de 25-jarige country-artiest Logan Brill zichzelf definiëren als één van de belangrijkste jonge artiesten in Nashville; de stad waar ook The Wood Brothers vandaan komen. Met een verbluffende stem die zich meet aan Nashville’s beste vocalisten, kiest de jonge zangeres in haar liedkeuze voor rauwheid en authenticiteit boven zuivere pop, waarbij vergelijkingen worden getrokken met Bonnie Raitt, Brandi Carlile en Mary Chapin Carpenter.


 
Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop start vrijdag 27 april om 11.00u.

Meld je aan voor de nieuwsbrief