Tim Akkerman & The Ivy League
17 January 2020

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 15,00
avondkassa: € 17,50
student/cjp: € 12,50

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets


Tijdsplanning: 20u Deuren open | 20.30u Sylvie Stone | 21.30u Tim Akkerman & the Ivy League

Na een succesvol jaar in 2017 met de singles 'This Time It’s For Real', de kersthit 'Come On It’s Christmas Time', een theatertour en reprise, keerde Tim Akkerman in 2018 terug met een ode aan zijn muzikale held Bruce Springsteen: Tim Akkerman sings The Boss. Tijdens deze tour, die ook de NIEUWE NOR aandeed, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Dat vormde de inspiratie voor zijn nieuwe, persoonlijke plaat 'Lions Don't Cry' die hij op 17 januari 2020 samen met zijn band The Ivy League in Heerlen komt laten horen.

In 2019 kwam er een spiksplinternieuw album uit. Wie zijn nieuwe plaat 'Lions Don’t Cry' hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Tijdens ‘Tim Sings The Boss’ herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen. Het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen. Na bijna tien jaar samen spelen is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden. Niet meer dan logisch om dan als één geheel naar buiten te treden. Vanaf de release van eerste single 'Underestimate' gaat de band als ‘Tim Akkerman & The Ivy League’ door het leven. Samen gaan ze op een nieuwe tour waar ze tien nieuwe liedjes ten gehore brengen die waarschijnlijk vele emotionele snaren gaan raken bij oude én nieuwe fans. 

Op vrijdag 17 januari 2020 zal deze hechte vriendengroep het podium betreden van Poppodium NIEUWE NOR.

SUPPORT

Sylvie Stone timmert sinds hun debuut op FestyLand2018 aardig aan de weg. Het drietal brengt oprechte muziek die het publiek uitnodigt om in het moment stil te staan bij hun eigen leven. Hun debuut single "Days Gone By" is hier een prachtig voorbeeld van.Meld je aan voor de nieuwsbrief