A Tribute to George Harrison
'While My Guitar Gently Weeps' + DJ Vinyl Messi
09 March 2018

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 13,00
CJP: € 10,00
student: € 10,00
Avondkassa: € 15

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets


Tijdschema: 20:00u. deuren open / DJ Vinyl Messi | 20:30u. While My Guitar Gently Weeps | 22:00u. - einde DJ Vinyl Messi
Een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’, George Harrison, die 75 jaar geleden werd geboren. Op vrijdag 9 maart 2018 brengt gelegenheidsformatie While My Guitar Gently Weeps een Tribute To George Harrison in poppodium NIEUWE NOR. Het wordt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solo-werk met prachtige nummers als 'Here Comes The Sun', 'Something', 'All Things Must Pass' en 'Bangladesh'.

George Harrison (1943-2001) was de leadgitarist van The Beatles. Geen virtuoze solist, maar wel een echte ‘liedjes-gitarist’, die zijn partijen smaakvol invulde met prachtige arrangementen en gecomponeerde solootjes. Oorspronkelijk werd hij vooral beïnvloed door de rock & roll van o.a. Carl Perkins, later werpt hij zich als een van de eersten op de 12-snarige Rickenbacker en introduceert hij de sitar in de popmuziek. Tijdens zijn solo-carrière ontwikkelt hij zijn karakteristieke slide-spel.

Als componist werd hij binnen The Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd door de dominantie van het koppel Lennon/McCartney. Toch tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles-liedjes: While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something. Ook uptempo nummers als Taxman en Old Brown Shoe zijn van zijn hand.


 
Na het uiteengaan van de Fab Four in 1970 komt Harrison nog in hetzelfde jaar met zijn monumentale solo-album ‘All Things Must Pass’, een driedubbel-lp met klassiekers als My Sweet Lord, Isn’t It A Pity en het prachtige titelnummer. In 1971 organiseert hij het legendarische Concert for Bangladesh, een benefiet voor de slachtoffers van de grote overstroming, met als gasten o.a. Eric Clapton, Billy Preston en Bob Dylan.
 Gedurende de jaren zeventig en tachtig blijft Harrison solo-platen maken. In 1987 maakt hij een comeback met het album ‘Cloud Nine’ en de daarvan afkomstige single I Got My Mind Set On You. Ook heeft hij veel succes met The Traveling Wilburys, een gelegenheidsformatie met Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan (Handle With Care). In 2002 verscheen postuum zijn laatste album ‘Brainwashed’.De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Nederlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of -vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw samen met een indrukwekkende ritmesectie en toetsenist. 

bezetting: 
Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar, zang 
Martijn van Agt (Common Linnets, Anouk) – gitaar, zang 
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang 
Rob Geboers (Mick Taylor, The Revolvers) – piano, hammond, zang 
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas 
Bram van den Berg - drums (Drive Like Maria, Krezip, Janne Schra, VanVelzen, Guid of Stags, Jacqueline Govaert)

DJ: Vinyl Messi
Geen voorgeprogrammeerde Spotify-lijstjes of anonieme techno-dreun vanaf een USB-stick. Voorafgaand en na afloop van het concert draait DJ Vinyl Messi uitsluitend op 45-toeren plaatjes!

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief