VanWyck
i.s.m. Ap-Art Events / powered by Southern Roots
01 October 2020

NIEUWE NOR - zaal


Voorverkoop: € 15,00
Avondkassa: € 17,50
CJP/Student: € 12,50

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Afgelast

Het concert van Van Wyck in poppodium NIEUWE NOR is afgelast. Ze speelt nu op vrijdag 18 september op Playa Urbana.

Met haar warme stem, sterke teksten en donkere folk was de eerste EP van  VanWyck  al een kleine sensatie op internationale muziekblogs. Critici vergeleken haar werk met dat van Leonard Cohen, Nathalie Merchant en Laura Marling. “Exquisite songwriting” oordeelde de Amerikaanse DJ Chris Douridas van KCRW. “Sounds to warm the coldest of hearts.” schreef het Engelse Fresh on the Net. 

VanWyck besloot hierop een jaar lang wekelijks een nieuw nummer te schrijven. Sommige nummers werden opgenomen met volledige band in de studio, sommigen met alleen een gitaar in een slaapkamer en sommigen tijdens een repetitie aan de keukentafel. Als gevolg hiervan verscheen het prachtige album 'An Average woman' compleet met vijf sterren in het Algemeen Dagblad, een 8,5 in Heaven en een streaming premiere bij het Amerikaanse Blog Bluegrass Situation. VanWyck toerde door heel Nederland, speelde in Zweden in dezelfde reeks als Ane Brun en deed mee aan de muzikale helden voorstelling in De Kleine Komedie in Amsterdam. Het Parool noemde haar 'de absolute revelatie van de avond'.Het tweede album van VanWyck, MOLTEN ROCK, verscheen in November 2019 bij Concerto Records. Ook nu laveert VanWyck tussen donkere folk, wijdse Americana en alternative rock: “We willen graag duidelijkheid hebben in ons leven, maar de waarheid is grillig. Soms ben je zowel jager als prooi, soms ben je gelukkig en tegelijkertijd verdrietig, soms geloof je in iets waarvan je weet dat het niet bestaat. Door die dualiteit zijn wij voor altijd gedoemd om te balanceren. Als je je daaraan kunt overgeven, ontdek je een nieuwe ruimte. Over het zoeken naar die ruimte gaat dit album."


Samen met haar inmiddels vaste bandleden: gitarist en zangeres Marjolein van der Klauw, drummer Rowin Tettero en gitarist Sander Donkers gaat VanWyck op tournee door heel Nederland. Op 1 oktober komt de tour langs Poppodium NIEUWE NOR voor een betoverend concert van donkere folk met een gouden randje.


Meld je aan voor de nieuwsbrief