Whispering Sons (BE)
+ Go March + New Wave afterparty ft. Ersatz DJ's
19 April 2019

NIEUWE NOR - zaal


Dit concert is uitverkocht!
Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 03:00

Uitverkocht
Tijdschema: 20:00u deuren open | 20:30u - 21:10u Go March | 21:40u - 22:45u Whispering Sons | 22:45u - 03:00u New Wave afterparty ft. Ersatz DJ's

Whispering Sons is een vijfkoppige post-punk band met roots in Belgisch-Limburg die momenteel is gevestigd in Brussel. Gevoed door de dynamiek van de stad, onthult hun muziek gevoelens van vervreemding, voortgestuwd door een driftig en dreigend geluid. Hun liveshows voelen opgejaagd en ongemakkelijk aan, maar blijven steeds rauw en eerlijk. 

Nadat ze Humo’s Rock Rally, België’s meest prestigieuze rockconcours, wonnen, tourde de band uitvoerig door Europa, waardoor ze een sterke live reputatie hebben uitgebouwd. In december brachten ze hun debuut-album Image op PIAS uit. België ligt inmiddels aan de voeten van de band: al wekenlang staat hun single ‘Alone’ op één De Afrekening van Studio Brussel.

Dansende Beren over het debuut-album: “Het debuutalbum van het vijftal is alvast een kathedraal van een debuut dat zo sterk is, dat wij beren een beetje van onze honing waren. Een angstaanjagend sterk album vol dreigende riffs en drums.”

support: Go March
Go March is een instrumentale band uit Antwerpen met internationale ambities. De band bestaat uit drummer Antoni Foscez (Statue), keyboardspeler Hans de Prins (Millionaire) en gitarist Philipp Weiss (Manngold). Aan hun intense mix van elektronica, rock en een beetje ambient is de laatste tijd behoorlijk wat futuristische drijfkracht toegevoegd, waardoor het trio nóg meer in de belangstelling is gekomen en hun muziek nu omschreven wordt als Mogwai meets Kraftwerk. En ze hebben iets te vieren: Hun nieuwste album, II, is net uit. Indiestyle noemt het 'een nagenoeg perfect huwelijk tussen elektronica en gitaren én een subtiel evenwicht tussen potige masculiniteit en dromerige subtiliteit.'.afterparty: Ersatz DJ's
Na afloop zullen de Ersatz DJ's zorgen voor een afterparty met het beste dat de alternatieve muziek ons sinds de jaren 80 heeft gebracht; vol new wave, postpunk, donkere electronica en dansbare rock!

Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief