Youngblood Brass Band (USA)
11 October 2017

NIEUWE NOR - zaal


voorverkoop: € 13
CJP: € 10
student: € 10
Avondkassa: € 15

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets


They’re back! Op woensdag 11 oktober keert de Amerikaanse Youngblood Brass Band met hun rauwe mix van hiphop en New Orleans jazz voor de vierde keer terug naar poppodium NIEUWE NOR. De Limburgse muzikant Jérôme Cardynaals vergezelt deze hiphop fanfare tijdens hun Europese tour – die in het teken staat van het jubilieum-album ’20 Years Young’ – dus het kan niet anders dan dat het dak er weer compleet afgeblazen wordt!

De 10-koppige Youngblood Brass Band heeft haar roots in traditionele New Orleans brassmuziek. Dankzij vette grooves en het toevoegen van extra ritmiek ontstaat een genre-verslindende mix die vol zit van hiphop, drum-‘n-bass, latin en zelfs punk. Onder hun trouwe fans mogen zij Questlove van The Roots rekenen, net als Talib Kweli, waarmee ze al eerder samenwerkten. Youngblood Brass Band geeft shows over de hele wereld en heeft een monsterlijke lijst van optredens op festivals als Roskilde, Glastonbury, Lowlands, Pukkelpop, SXSW, North Sea Jazz en WOMAD. Of wellicht hoorde je hun nummer “Brooklyn” wel voorbij komen in seizoen 3 van de televisie-serie Fargo? Youngblood Brass Band is overal!


 
De Europese tour van Youngblood Brass Band staat in het teken van het jubileum-album ’20 Years Young’, die zij in oktober 2017 uitbrengen. Dit compilatie-album staat vol met klassiekers, niet eerder uitgebrachte demo’s, live-opnames en meer. Ook deze keer belooft Youngblood Brass Band het dak van poppodium NIEUWE NOR er volledig af te blazen!


 
Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief