<![CDATA[Nieuwe Nor.nl | Programma]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/rss <![CDATA['Romeo's Soulfood' #10]]> Poppodium NIEUWE NOR heeft een traditie als het gaat om lekker exotisch eten. Het eetcafé van het voormalige Culturele Café De NOR was tot 2006 een begrip in Heerlen. Met de komst van de nieuwe popzaal eindigde die traditie voor het publiek. Echter, de huiskok, Romeo Dorff, bleef zijn keuken trouw. Hij kookt wekelijks zijn soulfood voor bands en artiesten die na een lange reis in Heerlen aankomen. Inmiddels weet heel muzikaal Nederland, en ook daarbuiten, dat ze in de NIEUWE NOR kunnen rekenen op een heerlijke voedzame maaltijd met een Surinaams tintje. Hoe dat smaakt kun je één keer per maand zelf in het café van de NIEUWE NOR. ]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/romeos-soulfood-10 <![CDATA['Extravaganzaval' ft. Daisy's DJ Team]]> Extravaganzaval in juli? Ja hoor! Welkom bij de speciale zomercarnavals-editie. Je proefwerken zijn klaar, je diploma is op zak: tijd om te feesten! Boscha Nova & DJ Dante laten de vasteloavendsplaten ditmaal thuis en trekken de greatest hits van de Vengaboys uit de kast. Ook geen stinkende carnavalskostuums, maar hawaii-blousen, rokjes, zwembroeken, bikini’s, badpakken, alles mag; als het maar zomers is. De DJ team 'tuupen' van Daisy komen een uur lang hitjes, guilty pleasures en andere topnummers draaien. Ook DJ Dante Heerlense Hits is weer terug van weggeweest, Boscha Nova staat op scherp en de rest van het bonte ratjetoe verzameld zichzelf  in een bonte lijst van markante artiesten. We waarschuwen je alvast: Extravaganzaval was de vorige keer binnen vier uur uitverkocht, dus heb niet de zomer in je bol als je tickets scoren wilt. De kaartverkoop start a.s. vrijdag 9 juni om 12.00.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/extra-extravaganzaval <![CDATA['zomerNNNachten' presents: Bakkie Baard & de Vettige Herder]]> We komen de zomer dansend door met hete NNNachten hier in poppodium NIEUWE NOR! Feestjes met verrassende thema's en originele line-ups. Heerlijk warm en sfeervol als een echte zomernacht. Zaterdag 15 juli brengen we jullie tijdens een 'unofficial afterparty' van een essentieel dancefestival in de stad een nacht rondom het kersverse producers/dj-duo 'Bakkie Baard & de Vettige Herder'. Je kent ze wellicht al als Nick Double & Dion Dash. Deze wolven hebben de schaapskleren van zich afgeworpen en gaan verlegen als ze zijn, ons via deze alter-ego's overladen met heerlijke techno-releases. Vies maar verlegen. 5 dagen na de eerste EP release is het meteen tijd om vol aan de bak te gaan. Als DJ-duo, als Live-trio, en met Revelton One & JNO als trouwe Carypla collega's. 

En kom je deze dag rechtstreeks van een groene festivalweide naar de NIEUWE NOR gewandeld? Op vertoon van een intact festivalbandje of  fysiek ticket krijg je keihard GRATIS entree. ]]>
http://www.nieuwenor.nl/programma/bakkie-baard-en-de-vettige-herder
<![CDATA[Total Chaos (USA) + Acidez (MEX)]]> De befaamde Amerikaanse punkband Total Chaos komt naar Heerlen voor een avondje pure punk in het epicentrum van de underground, Café Bluff! Het zweet zal van de muren druipen, de vuisten zullen de lucht in gaan en meebrullen is verplicht als één van de oudste zogenaamde ‘anarcho' punkbands op de planken staat van het 'CBGB's of the south'. Niet te missen: ook de Mexicaanse streetpunkers van Acidez zijn erbij!
]]>
http://www.nieuwenor.nl/programma/total-chaos-usa-acidez-mex
<![CDATA['Inpoet Reünie #10' ft. Front Line Assembly (CAN)]]> Voor de tiende verjaardag van de jaarlijkse 'Inpoet Reünie' halen we een bijzondere act uit Canada voor een exclusief optreden: Front Line Assembly. Geïnspireerd door de muziek van DAF, Portion Control, SPK en Liaisons Dangereuses, riep Bill Leeb de electro-industrial band in 1986 in het leven nadat hij uit Skinny Puppy stapte. Een 'Inpoet Reünie' is natuurlijk niet compleet zonder DJ Kitty achter de draaitafels, dus verwacht een lange nacht met het beste wat de jaren 80, begin jaren 90 ons te bieden hadden op het gebied van New Wave, Gothic Rock, EBM, Industrial en meer van dat moois. De kunst van het New Wave Café was namelijk om van het muzikale aanbod een avond te maken die stond als een huis!
]]>
http://www.nieuwenor.nl/programma/inpoet-reuenie-10-ft-front-line-assembly-can
<![CDATA[Lambchop (USA) [Cultura Nova 2017]]]> De Amerikaanse alternatieve country band Lambchop komt naar Heerlen tijdens Cultura Nova 2017. Het uit Nashville afkomstige collectief rondom muzikant Kurt Wagner geeft een concert op 22 augustus in het monumentale leegstaande Royal Theater in Heerlen. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/lambchop-usa-cultura-nova-2017 <![CDATA['LOS!']]> Ze kunnen er geen genoeg van krijgen, de jongens en meisjes van LOS! Op 9 september blazen ze al voor de vierde keer de NIEUWE NOR vol met hitjes en confetti! De vorige edities waren sneller uitverkocht dan jij 'Connie Fettie's confettikanon' kan zeggen, dus zorg dat je op tijd bent! 

De kaartverkoop start op 17 juni om 15:00! OP = OP!
]]>
http://www.nieuwenor.nl/programma/losser-dan-los-nieuwenor
<![CDATA[Sebastian Sturm (DE)]]> True music! Through music I found a way to discover my soul!“, luidt de boodschap van Sebastian Sturm. Op vrijdag 22 september staat de uit Aken afkomstige band in de NIEUWE NOR met een energieke mix van reggae, roots en ska.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/sebastiansturm-nieuwenor <![CDATA['Popronde Heerlen 2017']]> Op zaterdag 23 september 2017 verwelkomen we opnieuw het rondreizende landelijke muziekfestival Popronde Nederland. De hele dag kun je - gratis - genieten van nieuwe opkomende Nederlandse acts op diverse plekken in het centrum van Heerlen, zoals café’s, winkels en unieke locaties, tijdens Popronde Heerlen.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/popronde-heerlen-2017 <![CDATA[Ares]]> Ares is één van de meest hardwerkende rappers van Nederland. Naast zijn album Road Trip bracht de Oosterhoutse MC maar liefst 8 EP's en een mixtape uit. Ook heeft hij producties gemaakt voor meerdere grote namen uit de hip-hop scene, waaronder Lijpe en Frenna. Als kers op de taart heeft de Top-Notch rapper meegewerkt aan het succesvolle New Wave album, waar de Popprijs mee werd binnengesleept. Op zaterdag 14 oktober zakt hij af naar de Oefenbunker in Landgraaf.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/ares-oefenbunker <![CDATA[Paul Sinha]]> Paul Sinha verovert Nederland met zijn zwoele, verfrissende en vernieuwende R&B. Zijn debuuttrack op Top Notch 'Weekje Tenerife' werd op YouTube al bijna 200.000 keer bekeken. En daarna volgden nog meer fijne nummers als '7 dagen', 'Nu Gaan' en 'Van Jou'. Debuut-album 'Niet zomaar' kwam in april uit en is een verfrissend eerlijk inkijkje in het leven van een 21-jarige jongen. Op 20 oktober komt de geboren Deventenaar naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/paulsinha-nieuwenor <![CDATA[The Wedding Present (UK)]]> The Wedding Present uit Leeds is al sinds midden jaren 80 actief. De band rond de donkere stem van David Gedge wist als een van de eersten een indierock-gevoel te geven aan de uitgekristalliseerde new wave van toen. Zonder haar ziel te verkopen aan de commercie scoorde de band maar liefst 18 top-veertigsingles in hun thuisland en was John Peel fan van het eerste uur. Ook was The Wedding Present een van de eerste indiebands die besloot tot het integraal naspelen van hun succes-albums. Zoals debuut 'George Best' dat op 12 oktober 1987 uitkwam. Op zaterdag 21 oktober doen ze dat (voor het laatst!) tijdens een exclusieve Nederlandse clubshow rond de dertigste verjaardag van 'George Best' in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen! 
The Wedding Present uit Leeds is al sinds midden jaren 80 actief. De band rond de donkere stem van David Gedge wist als een van de eersten een indierock-gevoel te geven aan de uitgekristalliseerde new wave van toen. Zonder haar ziel te verkopen aan de commercie scoorde de band maar liefst 18 top-veertigsingles in hun thuisland en was John Peel fan van het eerste uur. Ook was The Wedding Present een van de eerste indiebands die besloot tot het integraal naspelen van hun succes-albums. Zoals debuut 'George Best' dat op 12 oktober 1987 uitkwam. Op zaterdag 21 oktober doen ze dat (voor het laatst!) tijdens een exclusieve Nederlandse clubshow rond de dertigste verjaardag van 'George Best' in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen! 
]]>
http://www.nieuwenor.nl/programma/the-wedding-present-uk
<![CDATA[Sven Hammond]]> Al ruim 10 jaar een begrip in het (internationale) live-circuit, Sven Hammond is een band die zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Die ene constante factor is er al een dik decennium lang; de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee. En tijdens deze nieuwe clubtour in het kader van het vijfde studio-album, komt Sven Hammond natuurlijk ook weer naar Heerlen, op donderdag 26 oktober in poppodium NIEUWE NOR!]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/sven-hammond <![CDATA[Myles Sanko (UK)]]> Hij wordt betiteld als één van van de nieuwe soulhelden. We hebben het over Myles Sanko! De Britse zanger heeft als bijnaam 'the lovechild of soul music', een buitengewone stem en frisse, unieke kijk op soulmuziek. Nadat hij eerder in Heerlen te zien was op Cultura Nova komt Myles Sanko op vrijdag 3 november 2017 naar poppodium NIEUWE NOR! ]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/myles-sanko <![CDATA[Lucas Hamming]]> De 23-jarige Lucas Hamming zit beslist niet stil. In het vorige seizoen was hij huisartiest bij DWDD, deed hij een show in de grote zaal van Paradiso onder de naam Lucas Hamming XL en leverde hij met 'Are You With Me' het themalied van 3FM Serious Request. Met alle ogen op hem gericht trok de singer-songwriter zich de afgelopen tijd terug in de Ardennen om te werken aan zijn tweede album. Dat kreeg de naam 'Luck Is For Suckers' en heeft een andere sfeer en geluid dan debuut HAM. Het is allemaal wat venijniger dan voorheen, maar wel nog net zo ambitieus en impulsief. Tijdens het vervolg van de albumtour in het najaar van 2017 komt Lucas Hamming terug naar Heerlen om te laten horen welke ontwikkeling hij in twee jaar heeft doorgemaakt.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/lucas-hamming <![CDATA[Paceshifters]]> Het podium is de natuurlijke habitat van PACESHIFTERS, de drie muzikale broers uit Wijhe, inmiddels een vaste waarde in de Nederlandse rock-eredivisie. Overdonderend maar catchy. Rauw en toegankelijk tegelijk. Verontrustend en toch rustgevend. Maar bovenal met een nietsontziende passie voor Alternative Rock. "Waiting to Derail" heet het nieuwe album dat ze ook in 2017 weer naar alle Europese uithoeken zal voeren: geen compromissen, geen concessies, maar spelen. Of dat in een obscuur kraakpandje of juist op een groot zomerfestival gebeurt, maakt Seb Dokman (gitaar/zang), Paul Dokman (bas/zang) en Jesper Albers (drums/zang) niets uit. Met die instelling komen ze de Oefenbunker op vrijdag 10 november onveilig maken! Be there!]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/paceshifters-oefenbunker <![CDATA[Moss]]> Moss is terug met een nieuw album 'Strike'. Die titel hebben ze niet gestolen. "Behalve het beste Moss-album een hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek van de laatste vijf jaar" schreef De Volkskrant. Alle andere 4 en - vooral - 5-sterren reviews over de beste Nederlandse indieband kun je helemaal onder aan deze pagina lezen, waarna je maar één ding rest: snel doorklikken op 'tickets' voor het concert op 17 november a.s. in de NIEUWE NOR. ]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/moss-nouveauvelo-nieuwenor <![CDATA['INDEPENDIENTE']]> Op vrijdag 17 november organiseert poppodium NIEUWE NOR in samenwerking met Oefenbunker een avond vol alternatieve indie, post-punk en psych-rock door Stakbabber, Kong en Yokocola; oftewel ‘INDEPENDIENTE’!]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/independiente <![CDATA[Call It Off]]> Sinds de release van hun eerste single 'Do It All Again' in 2013 hebben fakkeldragers van de Nederlandse poppunk Call It Off een momentum gecreeërd dat onbreekbaar lijkt te zijn. In enkele jaren tourde de band door Europa en China, kregen airplay op zowel nationale als internationale radio, en verzamelden meer dan een miljoen streams op Youtube en Spotify. Met twee goed ontvangen EPs op zak speelde Call It Off talloze shows, inclusief Paaspop, Groezrock en Bevrijdingsfestival Heerlen. Ook openden ze voor poppunk legendes als New Found Glory, The Story So Far, The Wonder Years en Panic! At The Disco. Op zaterdag 2 december komen ze knallen in de Oefenbunker in Landgraaf. ]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/callitoff-oefenbunker <![CDATA[Sue The Night]]> Sue the Night gaat in de herfst, na een succesvolle clubtour rondom de release van het tweede album 'Wanderland', opnieuw de clubzalen in. Op donderdag 7 december komt de band, die je natuurlijk ook kent als huisband van DWDD, naar poppodium NIEUWE NOR.
]]>
http://www.nieuwenor.nl/programma/suethenight-nieuwenor
<![CDATA[Mister and Mississippi]]> “Een licht-psychedelische popplaat die duidelijk werd geïnspireerd door de betere indie- en dreampop van vandaag”, aldus muziekblad OOR over 'Mirage', het derde album van Mister and Mississippi. Op vrijdag 22 december presenteert de Utrechtse band haar nieuwe muzikale koers en richting in poppodium NIEUWE NOR. Verwacht donkere synths en dynamische songs die rivaliseren met de beste wave-electro uit de jaren ’80.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/mister-mississippi-nieuwenor <![CDATA[Typhoon, Jef Neve & Amsterdam Sinfonietta]]> Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een tournee onder de noemer Breder dan klassiek. Deze keer gaat het strijkorkest een spannende samenwerking aan met Typhoon: gelauwerd Zwols rapper van Surinaamse afkomst, geliefd door een groot publiek om zijn betrokken teksten en zijn overtuigende podium presentatie. Welke kant het op zal gaan blijft nog een grote verrassing maar dat het memorabel zal worden is duidelijk. Met de Belgische jazz pianist Jef Neve als special guest, de liedjes van Typhoon en de prachtige strijkarrangementen van Amsterdam Sinfonietta wordt 18 januari 2018 een avond om naar uit te kijken. De voorverkoop voor dit zitconcert in de Rabozaal van Theater Heerlen is gestart via de kanalen van Parkstad Limburg Theaters.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/typhoon-jef-neve-amsterdam-sinfonietta <![CDATA[Kensington]]> Kensington gaat in februari en maart 2018 op tour door Nederland. De Utrechtse band doet hierbij acht clubs door het hele land aan en natuurlijk komen de mannen op zaterdag 17 februari 2018 ook weer naar de LIMBURGzaal voor een spetterend concert!]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/kensington-limburgzaal2 <![CDATA[Fleetwood Mac: Their Incredible Story]]> The Cosmic Carnival vertelt het indrukwekkend verhaal van Fleetwood Mac: van de blues-periode in het London van de jaren zestig tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig. Op vrijdag 6 april 2018 klinken klassiekers als “Albatross”, “Black Magic Woman” en “Go Your Own Way” in poppodium NIEUWE NOR tijdens een bijzondere tribute aan Fleetwood Mac vol rauwe powerblues en psychedelica.]]> http://www.nieuwenor.nl/programma/fleetwood-mac-their-incredible-story